novice
pošlji razglednico | piši nam | english
Kaj delamo
Spodbujamo zelena delovna mesta
Plan B za Slovenijo
Trgovanje s prihodnostjo
Pravična banka
Ljubljana 2020
Trajnostna gradnja
Evropska zelena pisarna
Krilca
Zeleno / nizkoogljično javno naročanje
Zeleni razvojni preboj
Eko podjetniška jutra
Koalicija za gozd
Načrt narovoslovne učne poti
Pravična trgovina 3MUHE
Trajnostni razvoj: predavanje in delavnica
Odgovorni turizem
Ogledalo vladi
Podnebne spremembe
ČISTA ZMAGA
Tretji člen
Zelena proračunska reforma
Ogljični odtis
Slovenija znižuje CO2: dobre prakse
Ne prezrite
Izračunaj svoj ogljični odtis
TEŠ 6
Kotiček za podnebne skeptike
Zanimivo branje
Sami in z nami
Družabni mediji

 

 

 

 


Donator za brezplačno medijsko spremljanje
Ustavimo poplavo oglasnih plakatov!

Spletna skupnost za aktivno državljanstvo Tretji člen z novo kampanjo poziva k ustavitvi poplave oglasnih plakatov zunaj urbanih naselij. Umanotera je podpornik kampanje in vabi k podpisu poziva na spletni strani www.tretjiclen.si.

Število oglasnih plakatov kljub nasičenosti in vedno večjemu odporu javnosti nebrzdano raste. Podoba slovenskega podeželja se spreminja. V naši krajini ne prevladujejo več kozolci, gnezda štorkelj ali pogledi na vršace. Našo pokrajino vse bolj opredeljujejo vsiljiva oglasna sporočila, kot bi živeli v deželi nebrzdanega potrošništva in ne v državi aktivnih državljanov, kjer je javni interes pomembnejši od partikularnih interesov kapitala.

Slovenska država se je doslej uklanjala interesu oglaševanja. Oglasno poplavo dopušča z razdrobljeno in pomanjkljivo zakonodajo, katere izvajanje je praktično nemogoče nadzirati.  Podpisniki poziva od Vlade, Državnega zbora in pristojnih ministrov zahtevajo, da javni interes postavijo pred zasebnega ter pripravijo in sprejmejo vse potrebne ukrepe za ustavitev poplave oglaševanja zunaj mest.

Pridružite se pozivu na www.tretjiclen.si in sodelujte na Facebooku (http://sl-si.facebook.com/tretjiclen). Poziv posredujte tudi svojim prijateljem. Kot pravi geslo Tretjega člena: Naši glasovi so naša moč!

   
Ustavimo poplavo oglasnih plakatov!

Spletna skupnost za aktivno državljanstvo Tretji člen z novo kampanjo poziva k ustavitvi poplave oglasnih plakatov zunaj urbanih naselij. Umanotera je podpornik kampanje in vabi k podpisu poziva na spletni strani www.tretjiclen.si.

Čista zmaga

V Umanoteri smo stopili na novo – športno – polje in začeli z izvajanjem projekta »ČISTA ZMAGA - Trajnostni športni dogodki«.

29 poslancev odločilo za poroštvo TEŠ6

18. julij 2012 - Poslanci državnega zbora so z 29 glasovi podpore in 20 proti podprli 440-milijonska državna poroštva za projekt TEŠ 6. Zbiranje podpisov za razpis referenduma že poteka.

Glinenčki opozarjajo: Še je čas!

Slovenijo zavzemajo glinenčki. Glinenčki simbolno ponazarjajo vsaj 1.320 naših sodržavljanov, ki jim bo v 40 letih obratovanja življenje vzel TEŠ6, in nas v okviru pobude Še je čas opozarjajo, da to lahko preprečimo.

Izjava o nestrinjanju s prakso delovanja Zveze ekoloških gibanj Slovenije
Podpisane naravovarstvene, ekološke in okoljske organizacije izjavljamo, da nismo v nikakršni povezavi s Karlom Lipičem in njegovo "Zvezo ekoloških gibanj Slovenije" (ZEG). Nasprotno: od dejavnosti te organizacije se ostro distanciramo.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 

 
[ kdo smo | trajnostni razvoj | kako lahko pomagaš | publikacije | za novinarje ]
 
Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, ustanova
Sedež: Resljeva 20, p.p. 4440, 1111 Ljubljana, Pisarna: Trubarjeva 50, Ljubljana
Tel.: +38614397100, Fax.: +38614397105, Email: info@umanotera.org