Slovenija znižuje CO2 – sodelujte pri evidentiranju dobrih praks!

Začenjamo tretji krog projekta Slovenija znižuje CO2, ki je namenjen predstavitvam aktivnosti podjetij, občin, javnih institucij in drugih organizacij na področju blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje.

Ali v vaši organizaciji že izvajate takšne aktivnosti? Poznate takšno organizacijo v svojem okolju ali v tujini? Menite, da dobra praksa ustvarja tudi druge gospodarske, okoljske in socialne koristi in je zanimiva tudi za druge? Povejte nam s pomočjo spletnega obrazca, ki ga najdete na tej spletni povezavi. Evidentiranje dobrih praks poteka do 30. septembra 2015.

V pomoč pri odgovoru na vprašanje »Kaj je dobra praksa?« so vam lahko smernice za evidentiranje dobrih praks. Oglejte si tudi dobre prakse, ki smo jih že predstavljali. Končni izbor dvajsetih novih primerov dobrih praks, ki jih bomo v letu 2016 predstavili javnosti, bo opravila strokovna skupina projekta v sestavi: dr. Aljaž Plevnik, dr. Anamarija Slabe, Bojan Žnidaršič, Jernej Stritih, dr. Renata Karba in Vida Ogorelec.

O svojih ali drugih dobrih praksah nas obvestite preko spletnega obrazca na info@umanotera.org.

Za več informacij vam je na voljo Renata Karba, renata@umanotera.org.

Več o projektu je na voljo tukaj.