Dragi prijatelji, podporniki, partnerji in soaktivisti,

Ponovno vas vabimo k podpori našega delovanja z donacijo dela vaše dohodnine (če tega še niste storili). Nevladne organizacije smo po novem upravičene do donacij v višini 1 % odmerjene dohodnine, pomembna sprememba pa je tudi, da se lahko za donacijo dela dohodnine za leto 2020 odločite še do 31. maja 2021.

Podprite naše delo z 1 % svoje dohodnine.

Vas ne stane nič, nam pa omogoča neodvisno delovanje v javnem interesu.

Postopek lahko hitro izvedete na portalu E-Davki ali pa izpolnite obrazec na tej povezavi.

Zakaj del dohodnine nameniti ravno Umanoteri?

  • Počnemo lahko še več tistih stvari, s katerimi v imenu varovanja okolja komu stopimo na žulj (delo na politikah, sodelovanje v upravnih postopkih, oblikovanje alternativnih strategij in priporočil odločevalcem).
  • Ta sredstva nam omogočajo potrebno sofinanciranje projektov, kar pomeni, da zaradi teh donacij sploh lahko kandidiramo na razpisih in ohranjamo naše aktivnosti.
  • Še bolj se lahko posvetimo grajenju partnerstev za trajnostni razvoj, ker – saj vemo – »Če hočeš iti hitro, pojdi sam. Če hočeš priti daleč, pojdi skupaj.« (afriški pregovor)
  • Izvedemo lahko še več izobraževanj in delavnic ter še širše promoviramo trajnostne prakse in vam sporočamo aktualnosti s tega področja.
  • Poglobimo se lahko v še več raziskav in še več časa namenimo izvedbi pilotnih projektov ter tako na naših tleh udejanjamo načela trajnostnega razvoja v praksi.

Z vašo podporo bomo lahko naredili še več, predvsem pa bomo še bolj neodvisni, odzivni in udarni.

Umanotera že 25 let sistematično, povezovalno in kontinuirano spodbuja teme trajnostnega razvoja.

Umanotera pa smo predvsem srčni aktivisti – Gaja, Renata, Andrej, Polona, Jonas in Nika – ki se vam od srca zahvaljujemo za podporo. Obljubimo, da bomo še naprej z zanosom izvajali aktivnosti, za katere menimo, da so v našem prostoru potrebne; danes morda bolj kot kadar koli prej.

  • Kako nameniti del dohodnine? Hitro in enostavno. Postopek lahko hitro izvedete na portalu E-Davki ali pa izpolnite obrazec na tej povezavi. Umanotera je na seznamu upravičenih organizacij pri DURS z davčno številko: 39855171.
  • Zakaj je ta donacija brezplačna? V Sloveniji lahko davkoplačevalci do 1 % svoje dohodnine kot donacijo namenimo za splošnokoristne namene. To nas nič ne stane, saj bi ta denar sicer šel v poseben sklad.
  • Vas zanima, kaj smo naredili v preteklih letih? Prelistajte naša letna poročila. Najbolj na tekočem z našimi aktivnostmi pa boste, če se naročite na obvestilnik in se nam pridružite na družabnih medijih (FB in TW).