Dr. Janez Potočnik bodoči evropski komisar za okolje

V Umanoteri pozdravljamo odločitev predsednika evropske komisije Joseja Manuela Barrosa, da dr. Janezu Potočniku v novi sestavi Evropske komisije dodeli resor za okolje. Menimo, da gre za veliko priznanje dosedanjemu delu dr. Potočnika.

Direktorica Umanotere Vida Ogorelec Wagner je v prvi čestitki dr. Potočniku med drugim zapisala:

"Menim, da je to odlična novica za prihodnjo ambiciozno okoljsko politiko Evropske unije, hkrati pa tudi veliko priznanje vam osebno. Zaupnica, ki vam jo je gospod Baroso izrekel ob predlogu za imenovanje na to mesto, je izraz prepoznavanja vaših sposobnosti, da boste uspešno združevali ambiciozno vizijo trajnostnega razvoja s priložnostmi, ki jih tretja industrijska revolucija prinaša Evropi, pa tudi svetu. To je lepo izraženo v vaši izjavi pred enim letom na poslovni konferenci v Portorožu "Globalno gospodarstvo bo trajnostno naravnano, ali pa ga ne bo! Evropa bo zelena celina, ali pa je ne bo!", ki jo pogosto citiram."

V Umanoteri se sodelovanja z dr. Potočnikom veselimo in mu želimo veliko uspeha pri delu na odgovornem mestu evropskega komisarja za okolje.