Eko podjetniško jutro: ustvarite prepričljiv in privlačen poslovni načrt

Zelene podjetnike in vse, ki bi to radi postali, vabimo v petek, 8. maja, ob 8. uri na že 11. eko podjetniško jutro. Tokrat bomo odkrivali tehnike in umetnost pisanja prepričljivih in privlačnih poslovnih načrtov.

Poslovni načrti niso le osnova za pridobivanje finančnih sredstev. Prinašajo veliko več: so tudi orodje za razumevanje poslovne dejavnosti, za spremljanje uspešnosti ter za motivacijo zaposlenih in poslovnih partnerjev.

  • Zakaj sploh poslovni načrt?
  • Kako lahko dobro načrtovanje prispeva k uspešnosti zelene poslovne ideje?
  • Kako pripravimo uspešen poslovni načrt?
  • Kako do prepričljivega finančnega dela načrta?

Delavnica je namenjena podjetjem s področja zelenega gospodarstva, ki bi radi praktično spoznali ključne tipe poslovnih načrtov glede na namen (za pridobitev kreditov na banki, za pridobivanje razpisnih sredstev na razvojnih razpisih, za vstop investitorja, za lastne poslovne namene). Na delavnici bomo predstavili:

  1. ključne elemente tipičnega poslovnega načrta,
  2. nasvete glede privlačnosti in oblikovanja poslovnega načrta,
  3. vzorec dobrega poslovnega načrta,
  4. finančni del poslovnega načrta.

Predstavili vam bomo tudi projekt FIDIAS, katerega cilj je okrepitev lokalnih in regionalnih razvojnih načrtov in podjetništva z izvajanjem in vodenjem inovativnih finančnih instrumentov in storitev, ki podpirajo ekološke inovacije in/ali ukrepe trajnostnega razvoja. FIDIAS nudi malim in srednje velikim podjetjem ter finančnim upravljavcem priložnost za povečanje učinkovitosti in dodane vrednosti projektov s pomočjo uveljavljanja intelektualne lastnine, pomoči pri razvoju učinkovitih poslovnih načrtov, sistema za opozarjanje EU financiranja, izobraževanja za zbiranje masovnih sredstev in izboljšanja komunikacijskih spretnosti.

Po tem eko podjetniškem jutru boste torej dobro opremljeni za začetek vaše zelene poslovne poti, zato vabljeni k prijavi najkasneje do srede, 6. maja 2015, z izpolnjeno spletno prijavnico. Dobrodošli vsi, ki vas tematika zanima. Še posebej vabimo zelene podjetnike – začetnike, ki se želijo preizkusiti v podjetniških vodah z zeleno poslovno idejo, pa tudi izkušene z že uspešno dejavnostjo, ki se razvija in raste.

Celotno vabilo na 11. eko podjetniško jutro je na tej povezavi.

V pričakovanju prijetnega in koristnega druženja vas lepo pozdravljamo ter vam želimo lepe praznične dni

ekipa Umanotere

PREDVIDEN PROGRAM SREČANJA
8:00     Zbiranje udeležencev
8:30     Uvodni pozdrav in predstavitve
8:45     Predstavitev projekta FIDIAS, Alen Draganović, IJS
9:00     Predstavitev pisanja poslovnih načrtov, mag. Primož Kunaver*
10:00     Vprašanja in razprava
10.30   Druženje, mreženje
11:00   Zaključek srečanja
Dogodek bo moderirala Vida Ogorelec, direktorica Umanotere.

PRIJAVA
Dogodek je odprtega tipa, na njem pa udeleženci izmenjajo svoje znanje in delijo izkušnje. Udeležba je brezplačna, zaradi prostorskih omejitev pa prosimo za prijavo udeležencev najkasneje do srede, 6. maja 2015, z izpolnjeno spletno prijavnico.

* Primož Kunaver je po izobrazbi univ. dipl. ing. strojništva, Master of Business Administration in certificiran coach in komercialist. Ima delovne izkušnje na področju tehnološkega razvoja, trženja in poslovnega svetovanja. Vodil ali sodeloval je pri izvedbi številnih projektov poslovnega svetovanja. Bil je mentor več deset start-up podjetij ter član vrste evalvacijskih komisij na področju inovativnosti v Sloveniji in tujini. Od leta 2009 je član ekspertne skupine v okviru Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« kjer sodeluje zlasti na področju izvedbe projektov inovativnosti, pripravi razpisnih dokumentacij ter različnih aktivnosti prenosa tehnologij.

Dodatne informacije na tel.: 01 439 7100 ali elektronski pošti: info@umanotera.org