Glinenčki opozarjajo: Še je čas!

Slovenijo zavzemajo glinenčki. Glinenčki simbolno ponazarjajo vsaj 1.320 naših sodržavljanov, ki jim bo v 40 letih obratovanja življenje vzel TEŠ6, in nas v okviru pobude Še je čas opozarjajo, da to lahko preprečimo.

21. junija, ko je potekala seja Odbora za finance in monetarno politiko, se je 1.320 glinenčkov zbralo pred DZ, kjer so poslance pozvali, naj sprejmejo odgovorno odločitev in glasujejo proti državnemu poroštvu za TEŠ 6. Seja je bila prekinjena in odločanje prestavljeno na 28. junij, zato so se glinenčki, razočarani nad neodločnostjo Odbora za finance in monetarno politiko, vrnili tja, od koder so prišli – na mestne ulice in trge, nagovarjati mimoidoče in jih opozarjati na škodljive posledice TEŠ 6. Na seji 28. junija so bili prisotni predstavniki pobude Še je čas, ki pa niso dočakali odločitve poslancev, saj je bila seja znova prekinjena.

Dokončno odločitev o poroštvu bodo poslanci DZ predvidoma sprejeli na redni seji DZ 11. julija, ko se bodo glinenčki znova zbrali pred parlamentom.

Preberite tudi skupni javni poziv posameznikov in organizacij proti državnemu poroštvu za TEŠ 6.