Izjemnemu letu ob rob

Prejšnji teden objavljeni seznam prejemnikov donacij 1 % dohodnine je pokazal, da je naše delovanje v preteklem letu podprlo kar 196 posameznikov, za kar smo v Umanoteri seveda neizmerno hvaležni. Donacije, ki vas nič ne stanejo, nam namreč omogočajo neodvisno delovanje v javnem interesu in nemoteno izvajanje aktivnosti, s katerimi nadaljujemo z udejanjanjem trajnostnega razvoja na naših tleh.

Kaj točno vse to zaobjema, si preberite v našem letnem poročilu 2020. Najdete ga na povezavi tukaj.

Vaš 1 % dohodnine za letošnje leto, ki bi sicer ostal državi, pa nam lahko namenite že v tem trenutku. Postopek lahko hitro izvedete na portalu E-Davki ali pa izpolnite obrazec na tej povezavi.

 

V Umanoteri že 25 let sistematično, povezovalno in kontinuirano spodbujamo teme trajnostnega razvoja. Obljubljamo, da bomo to z zanosom počeli še naprej.

 

Ekipa Umanotere: Gaja, Renata, Polona, Andrej, Jonas, Nika in Hana

Zakaj del dohodnine nameniti ravno Umanoteri?

  • Počnemo lahko še več tistih stvari, s katerimi v imenu varovanja okolja komu stopimo na žulj (delo na politikah, sodelovanje v upravnih postopkih, oblikovanje alternativnih strategij in priporočil odločevalcem).
  • Ta sredstva nam omogočajo potrebno sofinanciranje projektov, kar pomeni, da zaradi teh donacij sploh lahko kandidiramo na razpisih in ohranjamo naše aktivnosti.
  • Še bolj se lahko posvetimo grajenju partnerstev za trajnostni razvoj, ker – saj vemo – »Če hočeš iti hitro, pojdi sam. Če hočeš priti daleč, pojdi skupaj.« (afriški pregovor)
  • Izvedemo lahko še več izobraževanj in delavnic ter še širše promoviramo trajnostne prakse in vam sporočamo aktualnosti s tega področja.
  • Poglobimo se lahko v še več raziskav in še več časa namenimo izvedbi pilotnih projektov ter tako na naših tleh udejanjamo načela trajnostnega razvoja v praksi.