Izvedeno drugo usposabljanje za izobraževalce: Poučevanje o (pre)hrani v času podnebnih sprememb

Samo s spremembo prehranjevalnih navad ne bomo rešili podnebne krize, hkrati pa podnebne krize ne moremo ustrezno nasloviti brez spremembe prehranjevalnih navad. Veliko izobraževalno in motivacijsko moč na tem področju imajo tudi izobraževalci, ki mlade seznanjajo s podnebju in zdravju prijaznejšo hrano, in tako na dolgi rok spreminjajo vsakodnevne prehranske navade ter s tem prispevajo k zmanjšanju negativnih vplivov na naravo in podnebje.

V Umanoteri smo v 28. septembra 2022 uspešno izvedli drugo usposabljanje za izobraževalce, na katerem je beseda tekla o poučevanju (pre)hrane v času podnebnih sprememb. Usposabljanja se je udeležilo 26 izobraževalcev, ki smo jim predstavili nabor konkretnih aktivnosti, ki jih lahko uporabijo pri svojem delu, eno izmed pripravljenih delavnic pa smo preizkusili tudi v praksi. Seveda pa na dogodku ni manjkala tudi podnebju prijaznejša pogostitev. Fotografije z usposabljanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Vabilo na usposabljanje najdete tukaj.

V Umanoteri smo izobraževalcem v pomoč pri nadaljnjem delu na tem področju pripravili Zbirko učnih orodij o hrani v času podnebnih sprememb, ki jo bomo že kmalu podelili tudi z vami.

Več o projektu Podnebni meni si preberite na povezavi tukaj.