Kaj pa, če bi letos podarili smeh, čebeljo matico ali pa delček tropskega gozda?

Krilca, darila s čarobno močjo, razveseljujejo že devet let. V tem času so v Sloveniji in po svetu osrečila že skoraj 8.000-krat – klovni-zdravniki so v smeh spravili 1.384 sob mladih pacientov slovenskih bolnišnic, v Gani je 521 otrok dobilo obvezno šolsko uniformo, v BiH je bilo 2.010 m2 območja očiščenega min in drugih nevarnih sredstev, pred uničenjem smo zavarovali za 107 nogometnih igrišč tropskega deževnega gozda in še mnogo lepega so ustvarila ta darila s čarobno močjo. »Krilca so možnost, da svetu sporočimo: Mar nam je!,« pripoveduje ena od glasnic Krilc, Manca Košir.


Vesele črke, Pojoči travnik, 100% smeh, Leteče Amazonke, Supertačka, Kapljice življenja… Že imena daril govorijo o čarobnosti in posebnosti Krilc, daril, ki za sabo puščajo sledi sreče, veselja in solidarnosti. Izbiramo lahko med darili v Sloveniji, državah nekdanje Jugoslavije in državah globalnega juga, ki sprožajo dolgoročne pozitivne učinke. Obdarovanec prejme čestitko z originalno ilustracijo in osebnim posvetilom, kjer tudi piše, za katero dobro delo je šel denar za njegovo darilo. Tako lahko s Krilci otrokom iz deprivilegiranih okolij popestrimo vsakdan, posvojimo delfina ali želvo, priskrbimo pitno vodo v Bangladešu, nasmejemo otroke v slovenskih bolnišnicah, oskrbimo zapuščene živali, kupimo delček tropskega gozda in še in še.

V decembrskem času potrošniška mrzlica doseže vrhunec. In ravno takrat je, bolj kot kadarkoli, pomemben razmislek o tem, kaj v resnici potrebujemo in česa ne, kaj so resnično potrebni izdelki in kaj so izdelki, v katerih nakup nas prepričujejo vseprisotni oglaševalski prijemi. Tudi z obdarovanjem pokažemo svoje vrednote. »Razmah potrošništva je trčil v planetarne meje. To zavedanje kliče po prilagoditvi načinov proizvodnje in potrošnje, po življenju v okvirih nosilne sposobnosti okolja ter pravičnejši porazdelitvi dobrin. Neskončna rast potrošnje na omejenem planetu enostavno ni mogoča,« pravi Gaja Brecelj, vodja projekta Krilca in direktorica Umanotere.

Podarjanje Krilc ni podarjanje materialnih daril, ki jih nihče ne v resnici ne potrebuje. »Krilca so darila, ki obdarujejo trikrat: osebo, ki obdaruje, osebo, ki smo mu darilo namenili in osebo, ki s pomočjo Krilc prejme tisto, kar res potrebuje. In zakaj ne bi letos posegli po etičnih darilih in z obdarovanjem naredili dobrega dela? Kaj pa če letos podarili smeh, čebeljo matico ali pa delček tropskega gozda?« še dodaja Brecljeva.

Krilca vsakomur ponujajo možnost, da prispeva in sodeluje, učinki pa so vidni takoj. Tako lahko z nakupom Krilc pripomoremo k ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst, zmanjševanju revščine v državah globalnega juga, pomagamo v boju s podnebnimi spremembami, ali pa razveselimo otroka brez staršev. Na voljo je 42 različnih daril Krilca tako za družinske in prijateljske kot tudi poslovne priložnosti. Vedno gre darovani denar zgolj za izbrani namen, nadzor nad porabo sredstev izvaja Umanotera. Darila so predstavljena v katalogu (01 439 48 95) in na www.krilca.si.

 

Še več fotografij s terena je na voljo na tej povezavi.