Kako organiziramo nizkoogljični dogodek in izračunamo njegov ogljični odtis? [VABILO]

Turistični, športni, kulinarični, kulturni in drugi dogodki so za organizatorje odlična priložnost, da izkažejo svojo aktivno vlogo pri spoprijemanju s podnebno krizo. Hkrati pa izkoristijo ozaveščevalni potencial dogodkov za promocijo podnebju prijaznejših praks ter spodbujanje sprememb v ravnanju posameznikov in organizacij. Pri tem je ogljični odtis dogodka ključno načrtovalsko in komunikacijsko orodje.

Umanotera vas vabi na spletni seminar z delavnico

Kako organiziramo nizkoogljični dogodek in izračunamo njegov ogljični odtis?

v torek, 29. novembra 2022, od 9. do 10:15 ure na spletni aplikaciji ZOOMNa seminarju vam bosta Renata Karba iz Umanotere in Polona Abram, zunanja sodelavka Zavoda za turizem in kulturo Kranj, predstavili načrtovanje nizkoogljičnega dogodka in izračun ogljičnega odtisa na primeru kulinarične prireditve Kranjska dolga miza. S predstavljenimi praktičnimi rešitvami boste izpopolnili svoje znanje na področju načrtovanja ukrepov za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov in vrednotenja njihovih učinkov.

Seminar bo potekal v spletni obliki na aplikaciji Zoom. Omogočeno bo sodelovanje udeležencev, tako da bo dogodek kolikor mogoče interaktiven.

Obvezne prijave sprejemamo na povezavi tukaj.

Udeležba na seminarju je zaradi obilice praktičnih informacij še posebej priporočena zaposlenim v destinacijskih organizacijah ter drugim organizatorjem trajnostnih dogodkov.

Vabilo najdete tukaj.

 

Fotografija: Jure Eržen

 

Seminar organizira Umanotera v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.