Kako so obdarovala Krilca?

Krilca, darila s čarobno močjo, so zaživela novembra 2007 in razveseljevala po Sloveniji, državah bivše Jugoslavije in državah globalnega juga do januarja 2017. V tem času je bilo prodanih kar 8.026 daril in partnerskim organizacijam smo za izvedbo nakazali 175.439,24 EUR. Še posebej navdihujoča so dobra dela, ki so bila narejena na terenu.

Med drugim ste kar 390 najdenim mačkam pomagali preživeti brezskrbnih 14 dni, v Gani je 528 otrok dobilo obvezno šolsko uniformo, v smeh so klovni-zdravniki spravili 1418 sob mladih pacientov slovenskih bolnišnic, simbolično ste posvojili 390 delfinov za eno leto, pred uničenjem ste zavarovali za dobrih 108 nogometnih igrišč tropskega deževnega gozda, priskrbeli 63 jezikovnih tečajev vojnim sirotam iz Bosne in Hercegovine, v Tibetu ste omogočili 94 dni preventivnih pregledov, število čebeljih opraševalk ste povečali z nakupom 504 čebeljih matic, posadili ste 1634 sadik redkih slovenskih avtohtonih drevesnih vrst, v Bangladešu ste omogočili pitno vodo za 150 gospodinjstev, v Sloveniji ste 1945 otrok iz deprivilegiranih okolij poslali na enodnevni ustvarjalni potep, posvojili ste 48 želvic za eno leto, V Bosni in Hercegovini ste očistili min 2040 m2 območja, priskrbeli ste 47 komplementarnih metod in terapij za umirajoče in še in še.

Vabljeni k prebiranju poročila tukaj.

V podrobnejši statistiki prodanih daril pa lahko med drugim tudi vidite, katero darilo je bilo najbolj popularno.

Po dobrih 9 letih smo projekt Krilca zaključili, naše delo na temo etične potrošnje pa nadaljujemo, predvsem na izobraževalnem nivoju in s prizadevanji za sistemske spremembe.

Več o dobrih delih Krilc je na voljo tukaj.