Konferenca: Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov

Vabimo vas na 5. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov.

Poldnevna konferenca bo potekala 19. novembra 2020 s pričetkom ob 9. uri prek spletne aplikacije Zoom.

 


Na poldnevni konferenci boste izvedeli več o finskem sistemu spremljanja izpustov toplogrednih plinov, ki ga uporablja že več kot 70 občin in ki je privedel do številnih inovativnih podnebnih projektov v praksi. Strokovnjaki Goriške lokalne energetske agencije (GOLEA) bodo predstavili podnebno-energetsko načrtovanje v primorskih občinah, s katerim stremijo k energetski neodvisnosti regije. Predstavljeni pa bodo tudi navdihujoči slovenski primeri projektov zniževanja izpustov na področju energetike in mobilnosti.

 


Udeležba na konferenci je zaradi obilice informacij in praktičnih znanj še posebej priporočena zaposlenim na občinah s področij investicij, energetike, okolja in razvojnih vprašanj.

 

Vabilo z dodatnimi informacijami najdete na sledeči povezavi.
Na konferenco se prijavite prek prijavnice.

 

Udeležba na konferenci je brezplačna. Dodatne informacije na 01 439 7100 in na info@umanotera.org.

 

Konferenco organizirata Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.