Konferenca: Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov

Vabimo vas na 5. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov.

Poldnevna konferenca bo potekala 19. novembra 2020 v Grand Hotelu Union v Ljubljani s pričetkom ob 9. uri.

 


Na poldnevni konferenci boste izvedeli več o finskem sistemu spremljanja izpustov toplogrednih plinov, ki ga uporablja že več kot 70 občin in ki je privedel do številnih inovativnih podnebnih projektov v praksi. Strokovnjaki Goriške lokalne energetske agencije (GOLEA) bodo predstavili podnebno-energetsko načrtovanje v primorskih občinah, s katerim stremijo k energetski neodvisnosti regije. Predstavljeni pa bodo tudi navdihujoči slovenski primeri projektov zniževanja izpustov na področju energetike in mobilnosti.

Drugi del dogodka bo namenjen praktični delavnici o merjenju izpustov in načrtovanju ukrepov blaženja podnebnih sprememb v lokalnih skupnostih.


Udeležba na konferenci je zaradi obilice informacij in praktičnih znanj še posebej priporočena zaposlenim na občinah s področij investicij, energetike, okolja in razvojnih vprašanj.

 

Vabilo z dodatnimi informacijami najdete na https://bit.ly/2AEdYnx
Na konferenco se prijavite na https://bit.ly/2DnILGn

 

Udeležba na konferenci je brezplačna. Zagotovljeno bo šepetano tolmačenje iz angleškega jezika. Dodatne informacije na 01 439 7100 in na info@umanotera.org.

 

Konferenco organizirata Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.