Letno srečanje mreže Plan B za Slovenijo 2018

Konec marca je v Poligonu, kreativnem centru v Ljubljani potekalo 7. letno srečanje članic mreže Plan B za Slovenijo – Zbor članic 2018.

Umanotera že od leta 2009 koordinira Plan B za Slovenijo, mrežo nevladnih organizacij za trajnostni razvoj, ki trenutno povezuje 36 organizacij. Enkrat na leto se članice zberemo na letnem srečanju, ki je poleg delovnega procesa in načrtovanja aktivnosti tudi prostor za spoznavanje, druženje, izmenjavo izkušenj, nasvetov ter podpore v krogu nevladnikov, ki delujemo na področjih varovanja okolja, narave in trajnostnega razvoja.

Tudi na tokratnem srečanju smo se uvodoma seznanili z delovanjem mreže, dosežki in spoznanji preteklega leta ter z izzivi, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti. V delavniškem delu srečanja smo se letos poglobili v vprašanja, kdo so naši obstoječi in potencialni podporniki, koga si želimo v naši bazi podpornikov ter kako jih nagovoriti? V luči prihajajočih državnozborskih in lokalnih volitev pa smo se posvetili tudi vprašanjem, kako nagovoriti politične stranke in kaj je potrebno narediti za konkretne premike v smer trajnostnega razvoja. Na srečanju so se predstavile tudi tri nevladne organizacije, ki se želijo pridružiti mreži: Sončni grič, društvo za trajnostno kulturo bivanja, Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj (IMZTR) ter Destilator, klub trajnostnih rešitev. Več…