LETO BREZ LETA: Skupaj zmanjšujemo emisije iz letalskega prometa

Pričeli smo s kampanjo LETO BREZ LETA, katere namen je ozaveščanje javnosti o vplivu letenja na podnebje in posledično zmanjšanje emisij. V luči trenutne podnebne krize bodo poleg sprememb že obstoječih politik potrebne tudi določene spremembe življenjskega sloga in ravno izogibanje letenju je eden izmed najučinkovitejših načinov, s katerim lahko kot posamezniki znižamo svoj ogljični odtis. Če se za to odločimo v večjem številu, bo učinek seveda precej večji.

V okviru kampanje LETO BREZ LETA lahko podpišete zavezo, s katero se zaobljubite, da vsaj eno leto ne boste uporabljali letalskih prevozov. Če obstajajo razlogi, ki vam preprečujejo, da bi ostali na tleh za eno leto, lahko kampanjo podprete na malce drugačen način. Poleg tega si lahko ogledate in podprete že obstoječe peticije in kampanje z vsega sveta, ki zahtevajo strožje podnebne politike za letalski sektor.

Kampanjo lahko najdete tudi na FB, kjer se lahko udeležite dogodka LETO BREZ LETA 2020, ter na Instagramu in na Twitterju pod @Letobrezleta ter pod ključnikom #letobrezleta.

Več o projektu in aktivnostih je na voljo tukaj.