Leto neizpolnjenih pričakovanj, a tudi zmage skupnosti

Dragi prijatelji, podpornice, partnerji in soaktivistke,

Mesec maj je poleg precej toplejših dni prinesel tudi Umanoterino letno poročilo 2021.

V njem si lahko preberete, kako smo tudi v lanskem letu, ki je bilo ponovno zaznamovano s pandemijo in s prilagajanjem nanjo, delovali v smeri bolj trajnostne družbe. Podnebna kriza in kriza biotske raznovrstnosti sta namreč še kako prisotni – zato je ukrepanje na tem področju nujno potrebno. Četudi v javnih diskurzih ni bilo veliko prostora za podnebne in okoljske teme, smo ga prek rednega opozarjanja na izzive in priložnosti s področja trajnostnega razvoja ves čas ustvarjali sami. Nastopali smo v medijih in izdajali publikacije, sodelovali smo v delovnih skupinah in na odločevalce naslavljali konstruktivne predloge, organizirali smo dogodke (tudi v živo) in se mnogih, organiziranih v režiji drugih, tudi redno udeleževali.

Preteklo leto nam je ponovno pokazalo tudi, kako zelo pomembna je aktivacija – na terenu, na obči ravni civilne družbe in ljudstva. Prek svojega delovanja smo se povezali v raznolike skupnosti, s katerimi smo spreminjali krajino in udejanjili mnoge pozitivne spremembe. Dobili smo še dodaten zagon, da z aktivizmom nadaljujemo in družbo še naprej spreminjamo v pravičnejšo in bolj trajnostno.

V tem, kar počnemo, nas podpirate tudi sami in za to se vam iskreno zahvaljujemo. Tudi z vašo pomočjo lahko svoje delovanje nadaljujemo nemoteno in neodvisno (podrobnosti o tem, kako nas lahko podprete, si preberite tukaj).

Več o tem, kaj vse smo v lanskem letu dosegli, katere projekte smo zaključili in katere začeli, pa skriva naše letno poročilo, ki ga najdete na povezavi tukaj.

Vljudno vabljeni k branju!

Ekipa Umanotere