Mednarodni trening »Onkraj zgodb – podnebne migracije« [VABILO]

Kakšne so možnosti, ki jih imamo kot aktivni_e globalni_e državljani in državljanke za soočanje z največjim globalnim izzivom našega časa – podnebno krizo?

V Umanoteri in društvu Humanitas vabimo na

TRENING O PODNEBNIH MIGRACIJAH,

ki je namenjen mladinskim delavcem_kam, pedagogom_injam in aktivistom_kam.

·        KDAJ: od 6. do 9. novembra 2023

·        KJE: v Mariboru (hostel Pekarna)

·        KAKO: trening, hrana in prenočišče so brezplačni

Na 4-dnevnem treningu Onkraj zgodb se bomo zbrali_e udeleženci_ke iz Avstrije, Španije, Bosne in Slovenije. Preizkusili_e bomo inovativne interaktivne pristope soočanja s temo podnebnih migracij, naslovili_e teme kolonizacije ozračja, vročih točk našega planeta ter podnebne pravičnosti, se poglobili_e v snovanje lastnih osveščevalnih kampanj na teme treninga. Spoznali se bomo z možnostmi, ki jih imamo kot aktivni_e globalni_e državljani in državljanke za soočanje z največjim globalnim izzivom našega časa – podnebno krizo. Del treninga bo tudi ekskurzija v Ljubljano, kjer se bomo udeležili_e konference globalnega učenja, ki bo letos posvečena prav podnebnim migracijam in predstavitvi zbirke zgodb o podnebnih migracijah.

Več podrobnosti tukaj

Število mest je omejeno. Obvezne prijave sprejemamo do 9. oktobra na karmen@humanitas.si.

Projekt Onkraj zgodb je sofinanciran skozi EU Erasmus program. Vsebine in materiali, ki nastajajo znotraj projekta, so produkt avtorjev. Komisija ni odgovorna za rabo teh informacij.