Natečaj Plaktivat za oblikovanje mestnega plakata, ki bo nastavil ogledalo (neodgovorni) potrošniški družbi

Sodelujte in soustvarjajte svoj življenjski prostor.

Odprt je 7. natečaj Plaktivat – družbeno odgovoren projekt za oblikovanje mestnega plakata, s katerim v družbi TAM-TAM spodbujajo k pozitivnemu mišljenju in premikom v družbi. Tokrat bo Plaktivat nastavil ogledalo (neodgovorni) potrošniški družbi, v središče pa postavlja odgovorno potrošništvo in alternativne načine oskrbe.

Rok za oddajo del je četrtek, 24. november 2016, več informacij o projektu in pogojih sodelovanja pa je na voljo na spletnem mestu www.tam-tam.si/slo/plaktivat.

Prekomerno potrošništvo je postalo naš življenjski slog, materialne dobrine naš statusni simbol. Le redko se vprašamo, kje in kako so bile stvari proizvedene, najpogosteje pa kupujemo brezglavo in neetično. Postali smo atomizirana družba, v kateri nakupovanje ne zahteva odnosov s soljudmi, posameznikova oskrba pa je neodvisna od skupnosti, v kateri živi.

Kampanja je namenjena razmisleku o prekomernem potrošništvu, še posebej v času decembrskih obdarovanj, ter spodbudi k uporabi alternativnih oblik oskrbe z dobrinami. Kreativni izziv sodelujočih se nanaša na to, kako dati alternativni oskrbi pozitivno družbeno podobo, o alternativah pa razmišljamo na spletnem mestu www.umanotera.org/alternative/.

Plaktivat postavlja v ospredje aktualne teme sodobne družbe, ki posredno soustvarjajo okolje, v katerem živimo. Gre za fuzijo dobre družbeno odgovorne ideje, kreativnih presežkov in javnega medija. V TAM-TAMu z natečajem Plaktivat spodbujajo pozitivne premike v naših glavah in hkrati opozarjajo na poseben kontekst, učinkovitost ter družbeno vlogo in odgovornost, ki jo lahko zavzema mestni plakat kot izjemno razširjen in hkrati najstarejši medijski format z velikim vplivom na javno mnenje.

plaktivat-alternative-potrosnistvu

 

English:

TAM-TAM introduced a new competition for designing a city billboard poster Plaktivat! In the cooperation with Umanotera, the socially responsible initiative highlights the topic of ALTERNATIVE TO CONSUMERISM! >> http://tam-tam.si/eng/Plaktivat.