Novoletna čestitka Umanotere

V letu, ki se izteka, smo bili primorani razmisliti o tem, koliko nas trenutni način življenja, pehanje za neskončno gospodarsko rastjo in zanemarjanje socialnih, zdravstvenih ter okoljskih sistemov lahko stane. Hkrati pa smo v tem letu ponovno spoznali, kolikšno vlogo v našem vsakdanu igrajo narava, čisto okolje ter skupnost, ki nas obdaja. Videli smo moč solidarnosti in medsebojne pomoči, ki sta krojili (in še vedno krojita) številne zgodbe o uspehu ter ki dokazujeta, da resnično »nihče nima večje moči za spremembo kot skupnost, ki odkrije, za kaj ji je mar«[1].

Naj bodo zadnji decembrski dnevi umirjeni in naj s seboj prinesejo toplino, čarobnost ter prepričanje v bolj trajnostno leto 2021, ki naj vam nakloni dobršno mero zdravja ter zaupanja v vas same in v spremembe, ki jih s skupnimi močmi še lahko dosežemo.

Ekipa Umanotere: Gaja, Renata, Andrej, Polona, Jonas in NikaP.S. Do konca decembra nas še vedno lahko podprete z namenitvijo 0,5 % dohodnine. To vas nič ne stane, nam pa omogoča neodvisno delovanje v javnem interesu.

P.P.S. Kaj izpostavljamo v letu 2020?

[1] Margaret Wheatley