Obdarovanje je čas za solidarnost – Krilca, darila s čarobno močjo

V Umanoteri že razmišljamo o prihajajočem času obdarovanja, saj je to najprimernejši čas, da predstavimo oz. spomnimo na Krilca, darila s čarobno močjo. Pojoči travnik, 100% smeh, Leteče Amazonke, Supertačka … Že imena daril govorijo o čarobnosti in posebnosti Krilc, daril, ki za sabo puščajo sledi sreče, veselja in solidarnosti.

S Krilci nam pomagajte spreminjati svet na bolje!

Le tako bomo lahko naredili še več dobrih del. Do sedaj so Krilca osrečila že skoraj 7.700-krat (klovni-zdravniki so v smeh spravili 1353 sob mladih pacientov slovenskih bolnišnic, v Gani je 517 otrok dobilo obvezno šolsko uniformo, v BiH je bilo 1960 m2 območja očiščenega min in drugih nevarnih sredstev, pred uničenjem smo zavarovali za dobrih 98 nogometnih igrišč tropskega deževnega gozda, in še in še).

V osmih letih je Krilca »posvojilo« precej ljudi, nekateri izmed njih so postali njihovi glasniki: Manca Košir, Mojca Mavec, Katarina Čas, Boštjan Romih, Edita Cetinski Malnar. Tukaj lahko pogledate, kaj so povedali.

*Kaj so Krilca?* (kratek video)
Gre za posebna, domiselna darila, ki jih v obdarovančevem imenu namenimo za eno od številnih dobrih del po lastnem izboru. S takim nakupom lahko na primer pripomoremo k ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst, zmanjševanju revščine v državah v razvoju, boju s podnebnimi spremembami, ali pa razveselimo otroka brez staršev z letno članarino za knjižnico. Tovrstna darila so odlična rešitev za težave, ki se nam porajajo pri kupovanju daril v današnjem tempu življenja: izognemo se nakupovalni mrzlici ob večjih praznikih, ne obremenjujemo okolja, hkrati pa obdarovanca presenetimo na res izviren način. Ta prejme lično oblikovano čestitko z originalno ilustracijo, darovani denar pa gre v celoti za enega od dobrih namenov, ki si ga izberemo sami. Na www.krilca.si je na voljo 42 daril za vse priložnosti – družinske, prijateljske in poslovne. Darila pokrivajo različna geografska območja (Slovenijo, države nekdanje Jugoslavije in države v razvoju) ter odgovarjajo na različno socialno in okoljsko problematiko. V katalogu se najde nekaj za vsakogar. Za karkoli se odločimo, z nakupom takšnega darila prav gotovo ne moremo zgrešili.

Nekaj fotoutrinkov navdihujočih zgodb, ki so jih podprla Krilca:

kompilacija