Orodja za Zeleno pisarno

1. julij 2013 – V projektu Evropska zelena pisarna (EGO – European Green Office) so partnerji iz šestih držav, med njimi Umanotera, oblikovali različna orodja za usposabljanje v podjetjih in organizacijah: spletno stran in na njej dostopne Priročnik za Zeleno pisarno, Kalkulator ekološkega odtisa, Virtualno pisarno in Kontrolni seznam za Zeleno pisarno. Vsa orodja so prevedena v slovenski jezik.

Umanotera je konec maja zaključila proces mentorstva v osmih partnerskih organizacijah Sloveniji (Aerodrom Ljubljana d.d., Nova Ljubljanska banka d.d., Zavarovalnica Triglav, d.d., Medium, d.o.o., Kemijski inštitut , BRITISH COUNCIL SLOVENIA, Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o., Veleposlaništvo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske). Na zaključnem dogodku procesa mentorstva so organizacije, ki so v procesu mentorstva uspele zadostiti osnovni stopnji dobre okoljske prakse v pisarniški dejavnosti po merilih EGO,  prejela certifikate Evropske zelene pisarne. Vodje zelenih pisarn partnerskih organizacij pa so bili za svoje delo nagrajeni s priznanjem za uspešno zaključeno usposabljanje.

Na dogodku sta direktorica Umantere Vida Ogorelc in direktorica Planet GV Danijela Brečko podpisali tudi pismo o nameri za partnersko sodelovanje v prihodnje glede Evropske zelene pisarne.

Projekt EGO se je začel januarja 2011, v njem pa sodeluje sedem organizacij iz šestih držav: (1) KÖVET Association of Sustainable Economies, Madžarska (koordinator); (2) Umanotera, Slovenija; (3) Groupe One, Belgija; (4) Stockholm Environmental Institute Tallinn, (5) EstonijaTIME Foundation, (6) BolgarijaEco-Trend Association, Romunija in (7) 21 Solutions, Belgija. Projekt sofinancira EU prek programa vseživljenskega učenja Leonardo da Vinci.

TISKANI IZVOD PRIROČNIKA: Za naročilo izpolnite naročilnico (za fizične osebe, za pravne osebe). Cena je 20 evrov + ddv.