Otvoritveni dogodek pilotnega projekta Ogrevanje z vročim kompostom na Kraterju

Vabimo vas na javno predstavitev našega demonstracijskega projekta Ogrevanje z vročim kompostom pri gradbeni jami Krater v Ljubljani (kratek videoposnetek). Cilj projekta je zmanjšanje ogljičnega odtisa iz ogrevanja z uporabo lokalnih virov začasnega prostora. V pilotnem projektu je bil kompostiran zeleni odrez iz Ljubljane, odvečna toplota iz procesa kompostiranja pa je bila nato uporabljena za ogrevanje enega od mobilnih laboratorijev na Kraterju.

 

Kdaj?
Četrtek, 30. 6. 2022, med 14.10 in 15.30

Kje?
Produkcijski prostor Krater

Kaj?

  • Predstavitev alternativnega produkcijskega prostora KraterGaja Mežnarić Osole, Trajna (10min)
  • Kako deluje ogrevanje s kompostom; ali je bil pilotni projekt uspešen? Primož Turnšek (10min)
  • Vloga skupnostnih in pilotnih projektov ter eksperimentiranja pri reševanju podnebne krizeGaja Brecelj in Jonas Sonnenschein, Umanotera (10min)
  • Čas za intervjuje (do 15.30)

Se vidimo na Kraterju, v zeleni oazi sredi betonskega Bežigrada, kjer je tudi vročina veliko bolj prizanesljiva. 🌳

Opomba: Otvoritveni dogodek je del mednarodne poletne šole politične ekologije Novi koncepti za pravične tranzicije, zato bo potekal v angleškem jeziku, intervjuji pa lahko potekajo tudi v slovenščini. Predstavitvi našega pilotnega projekta bo sledila predstavitev projekta Palača Divjine (kontakt: info@trajna.com).

Kontakt: Jonas Sonnenschein (jonas@umanotera.org, 030 767 458)
************

Mednarodna poletna šola ekologije in otvoritev na Kraterju se odvijata v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.