People’s Global Climate March 2015 – pridružite se podnebnemu shodu v Ljubljani! (29.11., 11h)

29. novembra, dan pred začetkom srečanja svetovnih voditeljev na podnebnem vrhu v Parizu, se bomo ljudje v tisočih mest po celem svetu ponovno zbrali, da bi izrazili zahtevo po svetu, kakršnega si želimo. Državljani, združeni za gospodarstvo, ki ga poganja 100 % čista in varna energija, kjer dobra delovna mesta koristijo ljudem in planetu. Za svet, zaščiten pred uničujočimi podnebnimi spremembami, kjer ima vsakdo pravico do hrane, vode, čistega zraka in zdravega življenja. Za prihodnost naših otrok in vnukov.

Ta konec tedna bodo shodi državljanov zaznamovali večja mesta po vsem svetu. 29. november bo največji dan akcije v zgodovini boja proti umazani energiji, ki duši naše skupnosti. V Ljubljani se bomo 29. novembra ob 11. uri zbrali na Kongresnem trgu.

Za velike spremembe smo potrebni vsi, vsak posameznik. To je vabilo, da se prijavite in se pridružite največji podnebni mobilizaciji v zgodovini. Skupaj lahko oblikujemo našo prihodnost!

Pridi s transparentom!

Delavnica za izdelavo transparentov bo potekala na Kongresnem trgu že od 10. ure dalje – vabljeni!

Dogodek, prijazen otrokom: tekom dogodka bodo potekale delavnice za otroke.

 

Povabi tudi prijatelje!

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/402002363340690/

Twitter: Pridi na Podnebni shod Ljubljana – 29.11. ob 11h, @Kongresni trg, #GlobalClimateMarch2015   

Avaaz dogodek (povezava tukaj)

 

Udeležence shoda bodo nagovorili vodja Greenpeacea v Sloveniji Nina Štros, glasbenik in kolumnist Miha Blažič N’toko, župan Zoran Janković, direktor podjetja Donar Matej Feguš, pilot, alpinist in fotograf Matevž Lenarčič,  geograf in pedagog Dušan Plut, generalni vikar pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, direktor in vodja raziskav v podjetju Aerosol Griša Močnik, direktorica Umanotere Gaja Brecelj in drugi.

 

Dogodek soustvarjajo Umanotera, Kulturno ekološko društvo Smetumet in Greenpeace v Sloveniji, skupaj s prizadevnimi posamezniki in civilno-družbenimi organizacijami.

Organizacije – pridružite se nam pri oblikovanju programa! (info@umanotera.org)
Prostovoljci – dobrodošli! (info@umanotera.org)