Planet sprememb

Učenci, dijaki, učitelji in ostali, pozor! Planet sprememb je enkratna priložnost, da pristopite k oblikovanju odličnih idej za obvladovanje podnebnih sprememb.

Planet sprememb je učni paket z interaktivnimi vsebinami, ki celostno in zanimivo predstavlja podnebne spremembe, energetiko ter okoljevarstvo.

Več na spletnem mestu Planet sprememb

Nagradni natečaj Sporočila prihodnosti

Nagradni natečaj kratkih zgodb za srednješolce Planet sprememb razpisuje v sodelovanju z revijo Polet. Sodelujoči bodo opisali svojo vizijo za leto 2030. Natečaj spodbuja pozitivno naravnane zgodbe, ki opisujejo zanimive razplete problematike podnebnih sprememb.

Zmagovalec nagradnega natečaja bo prejel kolo, njegova zgodba pa bo objavljena v reviji Polet. Prvih deset sodelujočih bo prejelo praktične nagrade.

Rok oddaje zgodb na info@planet-sprememb.si je 26. maj 2008.

Poučni komplet sestavljata

– DVD s poučnimi vsebinami in aktivnostmi,
– DVD dokumentarnega filma Neprijetna resnica.

Spletni portal: www.planet-sprememb.si

– nagradni natečaj,
– kreativne iztočnice,
– debate in
– druge zanimivosti

Na spletnem mestu se bo vzpostavlja virtualna skupnost mladih in učiteljev, ki želijo bolj poglobljeno raziskovati področje podnebnih sprememb in se na kreativen način vključiti v reševanje problema

Cilj projekta

je omogočiti učencem, dijakom, učiteljem in profesorjem boljšo dostopnost do materialov, ki prikazujejo vse bolj perečo problematiko podnebnih sprememb, ter zagotoviti učne vsebine, s katerimi bodo lahko v šolah to problematiko koristno predstavili. Hkrati projekt ustvarja dinamično mladinsko skupnost s skupnim interesom do okolja in do podnebnih sprememb.