Podjetja, povečajte si ugled z etičnimi darili

November 2014 – Podjetja so eden izmed generatorjev sprememb, zato smo v Umanoteri skupaj s Pravično trgovino 3MUHE, Smetumet, kulturno ekološko društvo, Društvom Humanitas in Zadrugo Buna pripravile spletni katalog okoljsko in družbeno odgovornih daril. “Z etičnim obdarovanjem boste na izviren način utrdili ugled svojega podjetja, ki deluje ekonomsko, družbeno in okoljsko odgovorno,” so prepričani avtorji kataloga.

V spletni publikaciji so avtorji zbrali aktualna okoljsko in družbeno odgovorna darila, s katerimi lahko podjetja presežejo preživeto prakso ter posežejo po sveži in inovativni rešitvi. To so štirje paketi iz pravične trgovine 3muhe (Sladko, Zanimivo, Prijetno ali Brezskrbno leto), Krilca, darila s čarobno močjo (14 paketov daril), štirje izdelki kulturno-ekološkega društva Smetumet (SPORTaška, kJUTKA, O, krasen! in Grafičnik), kava Buna ter dve delavnici društva Humanitas (izobraževanje zaposlenih o družbenih in okoljskih posledicah globalizacije in potrošniške družbe ter izvedba lutkovne predstave Rešilni čoln za otroke zaposlenih).

“Etične odločitve povečujejo verodostojnost in transparentnost vašega poslovanja ter gradijo zaupanje v vaše podjetje med poslovnimi partnerji in dobavitelji. Odločitev za odgovorna darila bo vaše podjetje postavila na zemljevid dobrih praks na področju odgovornega poslovnega delovanja. S takšnim korakom boste izkazali poštenost do vaših sodelavcev, poslovnih partnerjev, strank, družbe in okolja. Naj vam bo ta katalog v pomoč pri plemeniti izbiri, s katero boste z malo denarja storili nekaj pomembnega za vse nas,” so podjetjem v pomoč še zapisali avtorji kataloga.
Celoten katalog odgovornih daril je na voljo na: http://www.umanotera.org/upload/files/krilca/Katalog_odgovornih_daril.pdf.