Poraba EU sredstev v Srednji in Vzhodni Evropi [VABILO]

Prehod v podnebno nevtralnost, h kateremu se je EU zavezala z Evropskim zelenim dogovorom (European Green Deal – EGD), bo zahteval velike spremembe v javnem financiranju in spodbudah. Pomembno je, da so EU sredstva porabljena učinkovito – za zaščito okolja in podnebja. Kakšno je stanje v Centralni in Vzhodni Evropi?

 

Umanotera vas vabi na spletna seminarja

 

  • Kako zeleno bo EU financiranje v Centralni in Vzhodni Evropi?

v torek, 17. maja 2022, od 13.00 do 15.00 na Zoom-u

in

  • Uporabni primeri: Poraba EU sredstev v Centralni in Vzhodni Evropi

v ponedeljek, 30. maja 2022, od 12.00 do 14.00 na Zoom-u

 

Partnerske organizacije projekta V smeri podnebno nevtralne Evrope: Učinkovito razporejanje evropskih sredstev, pri katerem sodeluje tudi Umanotera, bodo na prvem seminarju delile, kako zeleni so nacionalni načrti za porabo EU sredstev v obdobju 2021-2027, prepoznane pa bodo tudi prednosti in slabosti teh načrtov po posameznih državah (Madžarska, Češka, Bolgarija, Poljska, Latvija, Slovaška, Romunija in Slovenija). Na drugem seminarju bodo predstavniki partnerskih organizacij predstavljali primere projektov iz svojih držav, ki EU sredstva porabljajo za prilagajanje in ukrepanje proti podnebnim spremembam.

Za prvi seminar se registrirate tukaj.

Za drugi seminar se registrirate tukaj.

 

 Umanotera na seminarjih sodeluje v okviru projekta “Towards a climate neutral EU: Efficient allocation of EU funds”, ki je del European Climate Initiative (EUKI, www.euki.de), instrumenta za financiranje projektov nemškega Zveznega ministrstva za gospodarske zadeve in podnebne ukrepe (BMWK).