Posvet: TTIP in CETA: kritike z druge strani Atlantika (22. 4. ob 11.30)

Vabimo vas, da se nam pridružite na posvetu o sporazumih TTIP in CETA, na katerem bomo prisluhnili gostjam iz ZDA in Kanade. Maude Barlow je mednarodno priznana aktivistka za priznanje pravice do vode, predsednica organizacije Council of Canadians ter neusmiljena kritičarka sporazuma CETA. Sharon Treat je nekdanja zakonodajalka države Maine, članica medvladnega posvetovalnega odbora pri ameriškem oddelku za trgovino in neusmiljena kritičarka sporazuma TTIP.

Posvet bo potekal 22. aprila od 11.30 do 13.30 v dvorani Državnega sveta, celotno vabilo si lahko ogledate na tej povezavi.

Za udeležbo na posvetu je potrebna prijava na tej spletni povezavi. Več o vabljenih gostjah si lahko preberete na tej (Sharon Treat) in tej povezavi (Maude Barlow)

Osrednja tema posveta bodo vplivi sporazumov TTIP in CETA na zakonodajo in standarde v prehrani, varovanju okolja in potrošnika ter bodoči vlogi in suverenosti držav podpisnic v zakonodajnih postopkih.

Kaj bo predlagano izenačevanje standardov in zakonov pomenilo za naš vsakdan in kakšna bo vloga države v reguliranju mednarodne trgovine? Kakšni so pomisleki glede sporazumov na drugi strani Atlantika? Na ta in sorodna vprašanja bosta odgovarjali vabljeni gostji.

Program posveta:

11:30 – 11:40 Uvodni nagovor

11:40 – 11:50 Sharon Treat: Regulativno sodelovanje v sporazumu TTIP in vplivi na državno suverenost ter varovanje standardov

11:50 – 12:00 Maude Barlow: Izkušnje Kanade z mehanizmom reševanja sporov med vlagatelji in državo (ISDS), voda in sporazum CETA

12:00 – 12:45 Vodeni pogovor, povezuje Andrej Gnezda, Umanotera

12:45 – 13:30 Vprašanja občinstva in razprava

 

Se vidimo 22. aprila!

Slika posvet TTIP