Predaja podpisov peticije v kampanji Ukrepaj zdaj!

V ponedeljek, 16. novembra 2010, so pobudniki kampanje Ukrepaj zdaj! predsedniku vlade Borutu Pahorju predali 9.000 podpisov peticije.

ukrepaj_zdaj1.jpg

FOTO: STA

Pobudniki kampanje Ukrepaj zdaj! predsednika vlade Boruta Pahorja pozivajo, da se osebno zavzame za sprejem ambicioznega in pravičnega dogovora v Koebenhavnu ter da popelje Slovenijo na pot nizkoogljične družbe. Pobudniki kampanje, ki jo je do sedaj podprlo že 30 različnih organizacij, so predsednika vlade tako pozvali, da se s preusmeritvijo Slovenije v nizkoogljično družbo zapiše v slovensko zgodovino.

»Velika podpora kampanji, katere jasen dokaz je že več kot 9.000 podpisov peticije, je izraz splošnega javnega mnenja, da so podnebne spremembe največja grožnja, s katero se spopadamo v 21. stoletju,« so ob predaji podpisov peticije poudarile nevladne organizacije. »Podporniki kampanje in podpisniki peticije oblikujemo gibanje, s katerim odločno zahtevamo, da je grožnja podnebnih sprememb primerno naslovljena in da politika namesto iskanja mašil za problem končno prevzame vodilno vlogo v prehodu v nizkoogljično družbo,« so odločni podporniki kampanje. »Čas za ukrepanje se nam izteka in podnebna konferenca je naša najboljša priložnost, da preprečimo najhujše posledice podnebnih sprememb in zagotovimo prihodnjim generacijam dostojno življenje.«