Prejeli smo nagrado Conventa Hall of Fame

V torek, 31. januarja, je Umanotera prejela nagrado Conventa Hall of Fame, ki je za trud letno podeljena posameznikom in organizacijam, ki so zaznamovali in spodbudili razvoj industrije srečanj in Convente.

Nagrado smo prejeli za doprinos in posebne dosežke na področju trajnostnih dogodkov, ki so že leta v središču vsega, kar počnemo – z organiziranjem lastnih dogodkov na tak način ter tudi s predajanjem znanja o tem, kako take dogodke pripraviti. Ni namreč dovolj, da je trajnostna zgolj vsebina dogodka – pomembno je tudi, da je ta organiziran na čim bolj trajnostni način.

S Conventa Trade Show sodelujemo že več let – med drugim smo jih podprli pri razvoju njihove metodologije trajnostnih kriterijev za dogodke. V sodelovanju smo organizirali tudi prvo nacionalno konferenco o bolj trajnostni pogostitvi na dogodkih, pogosto pa smo tudi gostje na izobraževalnih dogodkih za organizatorje dogodkov, ki jih tekom leta pripravljajo sami.

Ob prejetju nagrade je naša direktorica Gaja Brecelj poudarila: “Približno 15 let nazaj smo se začeli ukvarjati s trajnostnim aspektom organizacije dogodkov. /…/ V vseh teh letih smo se naučili, da je možno vse, kar si zadamo. Vemo, da so trajnostni dogodki najboljše komunikacijsko orodje za promocijo trajnostnih praks udeležencem, sponzorjem, partnerjem in drugim deležnikom. 15 let nazaj je bilo delanje majhnih korakov videno kot pogumno in drzno, danes pa nam za vrat diha podnebni zlom, ki mu lahko ubežimo le še z velikimi koraki. Na več trajnostnih dogodkov in velikih korakov!

Priročnik za organizacijo trajnostnih dogodkov najdete tu.