Preprečimo črne dneve za modri Jadran

V Umanoteri se pridružujemo v torek zagnani tritedenski kampanji Greenpeace Slovenija, namenjeni zbiranju podpore za kolege v koaliciji S.O.S. za Jadran.  Gre za skupino hrvaških nevladnih organizacij, ki se s prve fronte borijo proti načrtom hrvaške vlade, da bi svoj del Jadrana odprla grabežljivim korporacijam za namene raziskovanja in črpanja ogljikovodikov (nafte in plina). Podporo lahko do 16. aprila 2015 izrazite kot organizacije (kar bodo ob predaji kolegom jasno izpostavili) in kot posamezniki na spletni strani http://www.greenpeace.org/slovenia/si/kaj-delamo/SOS-za-Jadran/.

Cilj kampanje je 10.000 podpisov podpore do 16. aprila 2015. V Sloveniji bo do tega dne potekala javna razprava oz. možnost komentiranja Strateške presoje vplivov na okolje za Program izkoriščanja ogljikovodikov na Jadranu ta načrt, v katero se lahko vključi vsak. Komentarje zbira Ministrstvo za okolje in prostor. Več tukaj.

Več o kampanji in problemu črpanja nafte v Jadranu je v dokumentu Vprašanja in odgovori ali v Sporočilu za javnost, ki je pospremilo torkovo tiskovno konferenco ob začetku kampanje. Kampanjo lahko spremljate tudi na Greenpeacovi FB strani ali Twitter računu (@greenpeacesi).

Za vsa dodatna pojasnila in namige, kako doseči cilj, je na voljo

mag. Nina Štros, vodja Greenpeace CEE v Sloveniji
Email: nina.stros@greenpeace.org
GSM: +386 40 871 530
Fax: +386 5 90 56 181
Splet: www.greenpeace.org/slovenia
Skype: nstros
Facebook: www.facebook.com/greenpeace.si
Twitter: @greenpeacesi