Pridruži se dogodku ZA NARAVO OB SAVO – 27. junij

V soboto, 27. junija je ponovno čas za akcijo! Povezali se bomo in skupaj prehodili, preveslali, prekolesarili in preplavali celoten tok reke Save v Sloveniji (258 km); od izvirov v Bohinju in Podkorenu, pa vse do točke, kjer Sava svojo pot nadaljuje po Hrvaški. Pridružite se nam lahko na 25 različnih odsekih, kjer bomo opozarjali na škodljive posege v naravo, predstavljali čudovite koščke narave in vrste, ki jim grozi uničenje, organizirali čistilne akcije, se podružili in pokazali, kako veliko nas je.


Zakaj?
Čeprav nas je korona virus kot skupnost navidezno ločil, se nas je v zadnjih mesecih za naravo povezalo več kot 36000. Naš namen je bil jasen: zavarovati naravo pred škodljivimi infrastrukturnimi posegi vanjo ter graditi solidarno, strpno in zeleno družbo.

Vlada nas ni slišala. Sprejeti zakon tako sodelovanje v postopkih onemogoča veliki večini organizacij, ki bi lahko pri okoljsko spornih projektih interesom oblasti in kapitala nasprotovale.

Ampak mi se ne damo! Prepričani smo, da lahko naravo še vedno obranimo. Vedno več nas je: močno povezanih z lokalnimi skupnostmi, prihajamo iz različnih koncev in krajev, naše sporočilo pa je jasno: narave ne damo. Ohranitev narave je temeljni del boja za enakopravno družbo, v kateri bomo vsi živeli dostojno življenje.

Kako se nam lahko pridružite?

 

Se vidimo v soboto!