Referendum 11. 7.: Usoda vode je v naših rokah! (možno tudi glasovanje iz tujine)

Dragi prijatelji, podporniki, partnerji in so-aktivisti,

naš skupni boj za zaščito pitne vode se nadaljuje.

Z zbranimi 52 230 podpisi za razpis referenduma proti Zakonu o vodah smo dokazali, da nam je mar za našo pitno vodo in da ne želimo, da kratkoročni gospodarski interesi ogrozijo to, kar je res pomembno – vodne vire, naše največje naravno bogastvo.

Sedaj gre zares – v nedeljo, 11. julija, gremo na zmago na referendumu.
Usoda vode je v naših rokah!

Proti zakonu mora glasovati večina in obenem vsaj 340 007 oseb, sicer ne dosežemo praga zahtevane minimalne udeležbe (kvorum).

Zato resnično VSAK GLAS ŠTEJE.

V nedeljo, 11. julija, oddajte svoj glas PROTI spornemu zakonu, ki ogroža našo vodo.

Če boste 11. julija v tujini, se lahko enostavno prijavite na glasovanje iz tujine, ampak pozor – najkasneje do petka, 25. 6. 2021, morate sporočiti, da boste glasovali iz tujine. Več na Glasovanje iz tujine.

Glasujete lahko tudi predčasno na volišču v torek, sredo in četrtek (6., 7., 8. julija). Več na Predčasno glasovanje na volišču.

Več o tem, kako glasovati na referendumu za pitno vodo, si preberite na Kako lahko glasujem na referendumu?

Še vedno pa se lahko kot prostovoljci pridružite že delujoči ekipi in nam pomagate pri kampanji. Če se nam želite pridružiti, nam to sporočite na prostovoljcizapitnovodo@gmail.com.

Več informacij o tem, zakaj je novela Zakona o vodah sporna, si preberite na https://zapitnovodo.si/strokovni-argumenti/.