Referendum za pitno vodo – oddajte svoj podpis podpore še danes!

Danes pričenjamo z zbiranjem overjenih podpisov, ki jih potrebujemo, da lahko v Državni zbor vložimo pobudo za referendum ZA PITNO VODO!

Ker oblast ni želela slišati glasu stroke, okoljevarstvenih in civilnodružbenih organizacij ter več kot 53 tisoč podpisnikov peticije, nam ni preostalo drugega kot da za zaščito pitne vode in zavrnitev škodljivega Zakona o vodah zahtevamo referendum. Pred nami je velika naloga, v samo 35 dneh moramo zbrati 40 000 na upravnih enotah overjenih podpisov za referendum proti škodljivemu Zakonu o vodah. Potem gremo na zmago na referendumu.

Overjen podpis lahko oddate na 2 načina:
1. Osebno na upravni enoti: na obrazcu, ki je dostopen na naši spletni strani www.zapitnovodo.si in tudi že natisnjen na vsaki upravni enoti v Sloveniji, najprej izpolnite zahtevane osebne podatke (ime in priimek, dan, mesec in leto rojstva, naslov). Nato morate obrazec podpisati, in sicer V PRISOTNOSTI uradne osebe na eni izmed upravnih enot v njihovem poslovnem času. Nato morate nujno poskrbeti, da obrazec tudi fizično pride do nas. Pošljete nam ga lahko po pošti ali pa nam ga dostavite osebno. Šele tako bo vaš glas štel. Predhodno naročanje na upravnih enotah za namen overitve tega podpisa ni potrebno.
2. Z elektronskim podpisom: vsak z digitalnim certifikatom ali SMS pass lahko svoj podpis odda tudi prek spletnega portala e-Uprave. Podrobna navodila in direktna spletna povezava so dostopni na omenjeni spletni strani.

Obrazec in vsa navodila za oddajo podpisa so dostopna na spletni strani: www.zapitnovodo.si

 

Še vedno se nam lahko pridružite v prostovoljski vlogi. Obrazec za vpis med prostovoljce najdete tukaj. Poudarjamo, da lahko prav vsak prispeva s svojimi znanji in sposobnostmi!

 

Več informacij pa najdete tudi na povezavi tukaj.

 

USODA VODE JE V NAŠIH ROKAH!