RITUALI – NOVE NAVADE ZA OKOLJU PRIJAZNEJŠE PISARNE

Umanotera predstavlja projekt Rituali – Eko pisarna, ki ga je razvila skupaj s številnimi partnerji. Rituali so namenjeni podjetjem in organizacijam s pisarniško dejavnostjo, cilj pa je v procese dela postopoma uvesti ukrepe, s katerimi bodo zmanjšali svoje vplive na okolje.­

Srečujemo se z vedno bolj perečim problemom podnebne krize na eni strani in rastočimi cenami energentov na drugi. Sodobna podjetja in organizacije se ne sprašujejo več, zakaj spreminjati svoje navade in način poslovanja, temveč kako to lahko naredijo na najbolj poslovno zanimiv način. Tudi v Sloveniji vedno več podjetij postaja del rešitve in deluje z namenom, da s skupnimi močmi položaj obvladamo. »S projektom Rituali podjetja in organizacije s pisarniško dejavnostjo prevzemajo pobudo za pozitivne spremembe in aktivno iščejo rešitve za zmanjševanje svojih vplivov na okolje – od majhnih ukrepov do strateških prebojev,« je poudarila Vida Ogorelec Wagner, direktorica Umanotere.

Projekt je Umanotera razvijala skupaj s partnerskimi podjetji (Futura PR, Futura DDB, Innovatif, Infotehna, Vibacom, IPRK, Medium, Služba Vlade RS za razvoj), v katerih so sedem mesecev potekali pilotni projekti. Umanotera skupaj s partnerji pod okriljem Ritualov zagotavlja izobraževanje, svetovanje, druženje, izmenjavo izkušenj in certificiranje. Poleg tega pa pripravlja tudi katalog in trgovino, kjer bodo prvič na enem mestu zbrani izdelki in storitve, ki so okolju manj škodljivi od običajnih.

V okviru projekta deluje Klub Rituali, kjer se srečujejo tista podjetja in organizacije, ki so v razumevanju in udejanjanju okoljske odgovornosti korak pred drugimi. Družijo jih skupne vrednote, inovativno delovanje in prepoznavanje poslovnih priložnosti, ki izhajajo iz takšne usmeritve. Klub spodbuja sodelovanje in nenehno napredovanje, saj svojim članom zagotavlja, da bodo seznanjeni z novostmi s področja zmanjševanja vplivov na okolje za podjetja in organizacije. Med prvimi člani Kluba Rituali so poleg partnerjev projekta tudi Mladinska knjiga Založba d.d. in pisarna British Council v Sloveniji.

Sporočilo za medije je dostopno tukaj.

Več o projektu Rituali – Eko pisarna: http://www.rituali.si.

RITUALI_1.JPG