Skupaj razvijamo zeleni turizem v Občini Črna na Koroškem [VABILO]

Občina Črna na Koroškem se pospešeno uveljavlja kot turistična destinacija. Njihovi aduti pri tem so: adrenalinski športi v naravi, razvejana družbena dejavnost ter bogata naravna in kulturna dediščina.

V Črni želijo turizem razvijati tako, da bo lokalna skupnost lahko uresničevala svoje razvojne pobude, pri tem pa bo ohranjena visoka kakovost naravnega in bivalnega okolja ter zagotovljeno povečanje prepoznavnosti občine v slovenskem in širšem prostoru.

Ker se zavedajo pomembnosti želja in potreb občanov ter različnih organizacij pri oblikovanju skupne turistične identitete, zato Občina Črna na Koroškem v sodelovanju z Umanotero vabi na delavnico

Skupaj razvijamo zeleni turizem

v četrtek, 17. marca 2022, od 15.00 do 18.00 ure v
Kulturnem domu Črna na Koroškem, Center 153, Črna na Koroškem

Na delavnici se bomo seznanili z dosedanjimi rezultati turističnega razvoja v občini, spoznali bomo nekatere uspešne primere zelenega turizma iz drugih območij in se osredotočili na skupni razmislek o tem:

  • kateri so naši nadaljnji razvojni potenciali na področju turizma in
  • kako bomo te potenciale uresničili, da bomo kot turistična destinacija še uspešnejši.

Obširnejše vabilo najdete na povezavi tukaj.

Na delavnico, ki jo bo otvorila županja ga. Romana Lesjak, lepo vabimo vse, ki imate konstruktivne, pozitivno usmerjene predloge, ideje in rešitve ter se zavedate pomembnosti turizma za občino Črna na Koroškem.

Delavnica je odprtega tipa, zaradi lažje organizacije pa vas vljudno prosimo, da svojo prisotnost potrdite do srede, 16. marca 2022, na e-naslov irena.nagernik@crna.si.

 

 

Fotografija: arhiv RRA Koroška

 


Delavnica bo izvedena v sodelovanju z Umanotero v okviru programa podpore občinam, ki ga izvajata Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.