Spoznajte skandinavske dobre prakse zelenega podjetništva

Vabimo vas na jubilejno 10. eko podjetniško jutro, ki bo tokrat v torek, 14. aprila 2015, ob 8. uri v Kavarni Slamič, Kersnikova 1, Ljubljana. Gostili bomo mednarodno skupino študentov in raziskovalcev z Univerze v Lundu, Švedska, s katerimi bomo spoznavali skandinavske dobre prakse zelenega podjetništva. Dogodek bo v angleščini. Istega dne pa vas na isti lokaciji vabimo še na tematsko srečanje Zeleno podjetništvo za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti – kako jim je uspelo v Skandinaviji in kako ga spodbujamo v Sloveniji.

Po predstavitvi bo čas in prostor za razpravo in mreženje. Gostje iz Skandinavije želijo spoznati slovenske uspešne zgodbe zelenega podjetništva, pogovor se bo vrtel tudi okrog podpornega okolja za razvoj zelenega gospodarstva v Ljubljani – kaj imamo in kaj manjka? Bo naziv Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016 prinesel nove priložnosti? Kako bi si udeleženci želeli biti vključeni v program, kakšne aktivnosti želijo videti oziroma v njih sodelovati?

Celotno vabilo je na tej spletni povezavi. Dogodek je odprtega tipa, na njem pa udeleženci izmenjajo svoje znanje in delijo izkušnje. Udeležba je brezplačna, zaradi prostorskih omejitev pa prosimo za prijavo udeležencev najkasneje do petka, 10. aprila 2015, z izpolnjeno spletno prijavnico.

Dodatne informacije na tel.:  01 439 7100 (Vida).

Ob prepoznavanju razvojnih priložnosti, ki jih lokalnim skupnostim prinašajo zelena delovna mesta, ter v luči priprav slovenskih občin na črpanje sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj Mreža Plan B za Slovenijo vabi predstavnike lokalnih skupnosti, regionalnih razvojnih agencij in gospodarstva ter pripravljavce razvojnih politik na državni ravni vabimo na tematsko srečanje

Zeleno podjetništvo za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti – kako jim je uspelo v Skandinaviji in kako ga spodbujamo v Sloveniji

Ta bo istega dne, 14. aprila 2015, ob 13:30 isto v Kavarni Slamič, Kersnikova ulica 1, Ljubljana

Vabilo s programom je na tej spletni povezavi, prijave pa zbiramo na tem spletnem mestu.

Toplo vabljeni na oba dogodka!

* Zeleno gospodarstvo: gospodarstvo, ki izboljšuje blagostanje in socialno pravičnost, ob tem pa pomembno zmanjšuje okoljska tveganja in izčrpavanje naravnih virov. Zeleno gospodarstvo je nizkoogljično, učinkovito uporablja vire in je socialno vključujoče. (UNEP, 2014)