Strokovna ekskurzija v Planico: »S TRAJNOSTNIMI DOGODKI DO OGLJIČNO NEVTRALNE IN Z VIRI UČINKOVITE DRUŽBE« [VABILO]

Trajnostni dogodki so odlična priložnost, da organizatorji izkažete svojo aktivno vlogo pri reševanju podnebne krize in hkrati izkoristite svoj potencial za spodbujanje trajnostnih praks posameznikov in organizacij.

FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 in
Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj

vabita na strokovno ekskurzijo v Planico – Dolino svetovnih prvenstev

»S TRAJNOSTNIMI DOGODKI DO OGLJIČNO NEVTRALNE IN Z VIRI UČINKOVITE DRUŽBE«

v sredo, 1. marca 2023
Nordijski center Planica, Slovenija

V Planici se nam bodo pridružili vodilni strokovnjaki iz športnih zvez, politike ter nevladne in akademske sfere. Na dogodku bomo spoznali slovenske in mednarodne dobre prakse bolj trajnostnih dogodkov, s poudarkom na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju Planica 2023 in EHF evropskem rokometnem prvenstvu 2022 v Ljubljani. Sledila bo okrogla mizo o tem, kako športne in druge dogodke načrtovati in izvesti na bolj okoljsko in družbeno odgovoren način.

Po dogodku ste udeleženci vabljeni, da izkusite program svetovnega prvenstva ter v živo spremljate smučarski tek na 15 km, ekipno tekmo v nordijski kombinaciji ter težko pričakovane ženske smučarske skoke na veliki skakalnici.

Dogodek je zaradi aktualnosti teme, obilice informacij in bogatih praktičnih nasvetov sodelujočih še posebej priporočen organizatorjem mednarodnih, nacionalnih in lokalnih dogodkov ter relevantnim deležnikom, vključno z lokalnimi skupnostmi, odločevalci, civilnodružbenimi organizacijami in raziskovalci.

Dogodek upošteva principe organizacije trajnostnih dogodkov. Vabimo vas, da se nam pridružite na organiziranem (brezplačnem) avtobusnem prevozu iz Ljubljane in nazaj, ali pa se pripeljete z vlakom in organiziranim prevozom iz Jesenic.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Del dogodka bo potekal v angleškem jeziku. Podroben program bo objavljen v tem mesecu, zanimanje pa že zbiramo na tej povezavi.

Več informacij na 01 439 7100 ali na info@umanotera.org.

Veselimo se srečanja,
Umanotera

 

Fotografija: Miran Hojnik

Ekskurzijo soorganizira Umanotera v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.