Ukrepaj zdaj! za slovenski podnebni zakon

Nevladne organizacije Umanotera, Focus društvo, Greenpeace Slovenija in Brez izgovora Slovenija nadaljujemo kampanjo Ukrepaj zdaj!.  Sodelujte v kampanji še vi in prispevajte svoj glas za ambicozen podnebni zakon.

Cilj kampanje je javnost informirati sprejemanju podnebnega zakona za Slovenijo in ustvariti pritisk za sprejem ambicioznega in učinkovitega zakona. Pobudniki kampanje  zato pozivamo k sodelovanju na spletnem shodu v podporo podnebnemu zakonu.

Kampanja Ukrepaj zdaj! je pred podnebnim vrhom v Koebenhavnu leta 2009 povezala v akcijo slovenske organizacije civilne družbe in posameznike, ki so zahtevali, da Slovenija odigra svojo vlogo v boju proti podnebnim spremembam. Pobudniki kampanjo zdaj nadaljujejmo z osredotočanjem na sprejem ambicioznega podnebnega zakona za Slovenijo, ki bo postavil okvire za prehod Slovenije v nizkoogljično družbo.  Slovenija potrebuje zakon, ki bo določil  dolgoročen, znanstveno utemeljen cilj zmanjšanja izpustov, spodbudil učinkovito ukrepanje in vzpostavil odgovornost za doseganje zastavljenih ciljev.

Spletna stran kampanje Ukrepaj zdaj!