Vabilo na 7. eko podjetniško jutro: okoljski znaki

Vabimo vas na 7. eko podjetniško jutro OKOLJSKI ZNAKI: PRILOŽNOSTI, SMERNICE IN OVIRE v četrtek, 15. januarja 2015, ob 8. uri v Info točko Okoljskega centra, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana.

Kako podjetnik izkazuje, potrošnik pa prepozna proizvode in storitve, ki izpolnjujejo stroga okoljska merila? So okoljski znaki pogoj za nastop na trgu ali zgolj prednost pred konkurenco? Imajo takšni znaki veljavo in prepoznavnost v slovenskem gospodarstvu ali pa velja to bolj za tuje trge? Kako zahtevni so postopki njihovega pridobivanja? Kje so torej priložnosti, ovire in potenciali pri pridobivanju eko certifikatov in znakov?
Odgovore na vprašanja bomo tokrat iskali ponovno s tremi gosti:

  • Inga Turk, Agencija RS za okolje
  • Urška Topolšek, turistična kmetija Urška
  • Matej Feguš, Donar

Dobrodošli vsi, ki jih tematika zanima. Še posebej vabimo zelene podjetnike* – začetnike, ki se želijo preizkusiti v podjetniških vodah z zeleno poslovno idejo, pa tudi izkušene z že uspešno dejavnostjo, ki se razvija in raste.
Celotno vabilo je na na tej spletni povezavi.
20 okoljskih znakov najdete na tej spletni povezavi.
*Zeleno gospodarstvo: gospodarstvo, ki izboljšuje blagostanje in socialno pravičnost, ob tem pa pomembno zmanjšuje okoljska tveganja in izčrpavanje naravnih virov. Zeleno gospodarstvo je nizkoogljično, učinkovito uporablja vire in je socialno vključujoče. (UNEP, 2014)