Vabilo na posvet Kje in kako se srečata zeleni in digitalni prehod?

Kaj imata skupnega digitalni in zeleni prehod? Predvsem to, da sta vodilni politiki preobrazbe družbe v ogljično nevtralno družbo krožnega gospodarstva, začrtani v Zelenem dogovoru EU, ki jo narekuje okoljska in podnebna kriza. V praksi pa gre za sektorsko precej ločeni politiki, ki ju je nujno povezati, poiskati njune sinergije in nasloviti napetosti med njima.

 

Z mehanizmi zelenega in digitalnega prehoda ter s točkami in načini njihovega prepletanja se bomo spoznali na posvetu Kje in kako se srečata zeleni in digitalni prehod?, ki ga z Mrežo za prostor in Mrežo NVO za vključujočo informacijsko družbo organizira mreža Plan B za Slovenijo, ki jo koordinira Umanotera.

 

Posvet se bo odvil 16. maja 2023 med 10.00 in 13.00 v Hiši EU v Ljubljani.

 

Na posvetu se bomo pogovarjali tudi o tem, kako sta zeleni in digitalni prehod povezana v Sloveniji in s katerimi izzivi se še moramo spopasti. Posvet je namenjen oblikovalcem in izvajalcem zelenih in digitalnih politik, izvajalcem porabe skladov EU v Sloveniji, lokalnim skupnostim, nevladnim organizacijam in zainteresiranim strokovnjakom.

 

Več informacij najdete v vabilu.

Obvezne prijave zbiramo tukaj.

 

Posvet organizirajo Mreža NVO za vključujočo informacijsko družbo, mreža okoljskih organizacij Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor ob podpori Konzorcija vsebinskih mrež NVO in partnerstva SRIP Pametna mesta in skupnosti.