Veliko predvolilno soočenje predsedniških kandidatov in kandidatk z ljudstvom

Iniciativa Glas ljudstva, katere del je tudi Umanotera, pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami, ki nas čakajo 23. oktobra, organizira veliko javno predvolilno soočenje kandidatov in kandidatk.

 

Predsedniške volitve se bliskovito bližajo, začela pa so se tudi predvolilna soočenja kandidatov in kandidatk, ki se praviloma odvijajo v studiih medijskih hiš, pri čemer jih lahko volivke in volivci le pasivno spremljamo.

Javno soočenje predsedniških kandidatov in kandidatk bo potekalo v torek, 18. oktobra, na Trgu Republike v Ljubljani. Na trgu se začnemo zbirati ob 17:00. Na soočenju se bodo kandidati in kandidatke soočili ne le drug z drugim, ampak tudi z ljudstvom.

Eden izmed osnovnih namenov iniciative Glas ljudstva je namreč vračanje politike ljudem in zato verjamemo, da je še posebej v predvolilnem času izrednega pomena, da se bodoči predsednik oz. predsednica ljudstvu lahko neposredno predstavi v živem, odprtem in javnem prostoru ter obenem, da lahko tudi sami volivci in volivke postavijo vprašanja, ki so zanje pomembna.

Postavljanje sprotnih vprašanj publike bo možno med samim soočenjem preko SMS-a. Žaljivih, nespoštljivih in neprimernih komentarjev ter vprašanj ne bomo upoštevali. Prejeta vprašanja bomo na dogodku izbirali z žrebom. Od predsedniških kandidatov in kandidatk pa bomo zahtevali kratke, jasne in neposredno odgovore.