VIDEO: Umirjanje prometa v občini Bohinj

Ali veste, da v Sloveniji obstajajo občine, ki poznajo odgovor na to, kako spodbuditi trajnostno mobilnost – tako, s katero lahko naši kraji postanejo prijetnejši za bivanje ter privlačnejši za obiskovalce?

V Umanoteri predstavljamo že tretji izdelek v seriji kratkih filmov promocije dobrih praks zniževanja toplogrednih plinov, ki smo jih v okviru projekta CARE4CLIMATE pripravljali v zadnjih mesecih.

Tokratna izbrana dobra praksa prihaja s področja trajnostne mobilnosti; v njej pa predstavljamo občino Bohinj in njihov pristop pri naslavljanju problema porasta avtomobilskega prometa.  V Bohinju namreč že od leta 2005 uspešno razvijajo politiko trajnostno dostopne in povezane občine ter na tak način dokazujejo, da so odločne spremembe na poti v podnebno nevtralno družbo možne in praktično izvedljive!

Kaj vse so že naredili, pa si oglejte v spodnjem videu:

Umirjanje prometa v občini Bohinj


Več o dobri praksi občine Bohinj na https://bit.ly/2C866LA
Več o ostalih dobrih praksah na https://bit.ly/3iWohUJ

 

Videa sta bila pripravljena v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.