PRIMAKNI EVRO, PREMAKNI SVET!

Če želite spodbujati Umanotero v prizadevanjih za zdravo in naravno bogato Slovenijo brez skritih tveganj, udejanjanje trajnostnega razvoja in soočanje s podnebnimi spremembami, nam lahko pomagate na različne načine. Vaše podatke zbiramo zgolj za lastno evidenco in kvalitetnejše komuniciranje z donatorji. Podatkov v nobenem primeru ne posredujemo ali prodajamo drugim organizacijam ali posameznikom.

1. Zaupajte nam 1 % svoje dohodnine

V Sloveniji lahko davkoplačevalci do 1 % svoje dohodnine kot donacijo namenimo za splošnokoristne namene. To nas nič ne stane. Organizacije, ki delujejo v javnem interesu, pa na ta način dobijo sredstva za izvajanje svojih programov.

Na objavljenem seznamu upravičencev teh donacij je tudi ustanova Umanotera (Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije).

Če verjamete v naše poslanstvo in podpirate naše delo, lahko celoten postopek namenitve dela dohodnine za donacijo hitro izvedete na portalu E-Davki.

Lahko pa izpolnite obrazec na desni strani s svojimi podatki, ga natisnete in podpišite ter pošljite na pristojni finančni urad.

Če ste obrazec že oddali v preteklih letih, vam postopka ni treba ponavljati. Kdor še ni določil organizacije prejemnice, pa ima za namenitev svoje letošnje donacije časa še do 31. maja.

 Z vašo podporo bomo lahko naredili še več, predvsem pa bomo še bolj neodvisni, odzivni in udarni.

2. Ustvarite trajnik z donacijami

Trajnik lahko odprete osebno na vaši banki, kjer podpišete pooblastilo, da nam mesečno ali kako drugače nakazujete donacije. Lahko ga prekinete kadar koli želite tako, da o nameri obvestite svojo banko.

Trajni nalog lahko odprete tudi v vaši spletni banki.

Pri odprtju potrebujete naše podatke: Umanotera, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana, IBAN/TRR: SI56 1910 0001 0023 937, BIC banke: SZKBSI2X, Deželna banka Slovenije, namen: donacija, koda namena: CHAR, referenca: SI00 in datum v obliki ddmmllll.

3. Podarite nam enkratno donacijo

Vaša spodbuda našemu delu je lahko tudi enkratna, in sicer z donacijo na naš transakcijski račun. Podatki za nakazilo so: Umanotera, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana, IBAN/TRR: SI56 1910 0001 0023 937, BIC banke: SZKBSI2X, Deželna banka Slovenije, namen: donacija, koda namena: CHAR, referenca: SI00 in datum v obliki ddmmllll.

4. Podprite nas z SMS donacijo

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo AKTIVNI ali AKTIVNI5 na številko 1919 in prispevali boste 1 oz. 5 evrov  za udejanjanje trajnostnega razvoja in spodbujanje aktivnega državljanstva v Sloveniji.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev A1 Slovenija in Telemach Mobila.

Uporabo storitve SMS donacije za udejanjanje trajnostnega razvoja in spodbujanje aktivnega državljanstva v Sloveniji sta Umanoteri kot neprofitni organizaciji, ki deluje v javnem interesu, omogočili družbi A1 in Telemach Mobil d.o.o., za kar se jima iskreno zahvaljujemo. Vsi navedeni se odrekajo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS sporočil. A1 Slovenija, Telemach Mobil in Umanotera se obvezujejo, da bodo skrbno varovali podatke uporabnikov in da jih bodo uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitve SMS donacije, ter bodo osebne podatke uporabnikov varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podrobni pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni tukaj (A1 Slovenija in Telemach Mobil d.o.o.).